eur:
394.08
usd:
368.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A zeneipar svájci bicskája készül Debrecenben

A zenekarok napi szinten felmerülő problémáit kívánja orvosolni a platform, valamint a muzsika iránt rajongó tömegek számára is több hasznos szolgáltatást nyújt.

A bandmap.hu ötlete régre nyúlik vissza, Kovács László alapító-tulajdonos már 2013-14 környékén keresett a megvalósításhoz befektetőt. Végül az érdemi munka 2017-ben kezdődött el egy fejlesztő és dizájner közreműködésével, de csak 2019 júliusában élesedett az oldal béta verziója. Bár eleinte sok volt még a hiba, és lassan is működött, ennek ellenére az elmúlt másfél évben több mint 600 zenekar regisztrált a platformra.

A gyűjtés jelenleg több entitást különböztet meg:

a regisztrált felhasználóknak úgynevezett szakmai portfólióként szolgál,

LinkedIn-szerű módon. Ugyanakkor helyszínek és események is megtalálhatók, bár utóbbi momentán nem releváns az ismert okok miatt – tette hozzá az ötletgazda, aki hosszú távon egy zeneipari hálózat létrehozásában gondolkodik. Idén a háttériparág és a szolgáltatások is megjelentést kaphatnak, újabb profilsablonok létrehozásával. Így például a buszbérlési lehetőségek, a stúdiók és próbatermek, valamint a hangszerüzletek.

Kovács László az InfoRádióban arról is beszélt, az eddig regisztráltaktól csak pozitív visszajelzést kaptak. Hozzátette: a közösségi funkcióktól még sajnos messze vannak, pénz kérdése lenne ennek a menedzselése.

Az oldal eredetileg a regisztrált szakmának készült, de publikus tartalmak is elérhetők, aki kíváncsi nem zenészként is, hogy milyen dzsessz vagy trashmetal zenekarok vannak az országban, akkor ezt néhány kattintással meg tudja tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×