eur:
395.51
usd:
372.35
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Egymillióan látták - csak a premier után kezdtek hinni A padlásban

Köszöntötték a Vígszínházban A padlás című musical egymilliomodik nézőjét. Az 1988 óta folyamatosan repertoáron lévő darab ezredik előadása tavasszal lesz.

A Vígszínház 1988-ban nagyon rossz gazdasági helyzetben volt, A padlás című musical díszleteit korábbi díszletek újrahasznosításából oldották meg Fehér Miklós vezetésével, Presser Gábor pedig egymaga rögzítette a zenét, már a próbák alatt készült a zenekari átirat. Ennek és a nagyszínpadi próbáknak is köszönhetően szárnyakat kaptak a színészek. Így emlékezett vissza az InfoRádióban a 31 éve folyamatosan műsoron lévő, ma már egymillió megtekintőnél tartó darab vígszínházi múltjára Hegedűs D. Géza, aki több szerepet is eljátszott az évtizedek során.

Arról is beszélt, hogyan segítette a sok régi kacattal telezsúfolt padlástér a próbákon.

A padlást a Vígszínházban 1988. január 29-én mutatták be. A próbák alatt a színészek nem igazán hittek a darab sikerében, de kitörő tapsvihar a premieren mindent megváltoztatott.

"Ahogy összekapaszkodva elindultunk előre meghajolni, akkor mindenki az alatt a pár lépés alatt telt meg büszkeséggel és kezdett el ragyogni. Ez felejthetetlen volt" - mondta a Kossuth- és Jászai-díjas színművész.

A Broadway is érdeklődik A padlás iránt, egyelőre a szövegkönyvön dolgoznak. Presser Gábor nyáron New Yorkban járt, hogy segítse az előkészítő folyamatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×