INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

múzeum

múzeumok majálisa

magyar nemzeti múzeum

Érdeklődők az első alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében 2019. május 18-án. A kétnapos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézműves vásár várja az érdeklődőket, valamint a majális keretében adják át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.

Kész az új Múzeumkert, fesztivállal nyílt meg

Infostart / MTI

A Múzeumok Majálisa alkalmából adták át.

Megnyílt a 24. Múzeumok Majálisa szombaton Budapesten, a megújult Múzeumkertben. A kétnapos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézművesvásár várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében - emelte ki a rendezvényre küldött üzenetében Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Sánta Péterné, Józsefváros alpolgármestere hangsúlyozta: a felújított Múzeumkert méltó környezetet nyújt az ország első számú múzeumának.

A Múzeumok Majálisa megnyitóján adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az elismeréseket a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, valamint a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

Az év múzeuma 2019 pályázaton különdíjat kapott a Kegyeleti Múzeum - Temetkezési és Kegyeleti Szakgyűjtemény, elismerő oklevélben részesült a szentesi Koszta József Múzeum és a fővárosi Sziklakórház Atombunker Múzeum.

Az év kiállítása 2019 pályázaton a bíráló bizottság különdíjjal jutalmazta a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum Zár(ol)va - A gödöllői kastély titkos élete, 1950-1990 című tárlatot.

Elismerő oklevelet vehettek át a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) - Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum Mesés bábok - bábos mesék című, a PIM Kazinczy Ferenc Múzeuma Újhely és a Nagy Háború című, a budapesti Tomory Lajos Múzeum Ekevasba fogott madárszárny című, valamint a miskolci Herman Ottó Múzeum Dinók Földjén - MezoZOOikum, című kiállításának alkotói is.

A majálison az érdeklődők belülről is megtekinthetnek egy muzeális Nysa mentőautót, felülhetnek egy velocipédra, megismerkedhetnek a termonukleáris alapú villamosenergia-termeléssel, kipróbálhatnak büntetés-végrehajtási eszközöket, sőt lovagi felszerelésbe is bújhatnak. A Nemzeti Múzeum belső tereiben a Műtárgysétány'89 a rendszerváltoztatás évét idézi fel.

A kétnapos fesztivál részletes programja a www.muzeumokmajalisa.hu internetes oldalon érhető el.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018