eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Dumbo 2019
Nyitókép: Disney

Újjászületik a nagy kedvenc - moziajánló

A Disney új animációs alkotása mellett western film, thriller és Matthew McConaughey, valamint Julia Roberts új mozija is szerepel a heti kínálatban.

A héten debütál a magyar mozikban a Disney új élőszereplős alkotása: a Dumbo.

Tim Burtont nyerték meg rendezőnek, aki korábbi alkotásaival bizonyította: ismeri ezt az olykor varázslatos, máskor groteszk csodavilágot. Az első amerikai kritikákban – például a Hollywood Reporter, az IGN és a Variety szerzője is –szuperlatívuszokban írt a filmről, ám a magyar recenziók némelyike elnagyolt, unalmas alkotásként aposztrofálja a mások által főként látványvilága miatt dicsért filmet.

18-as karikát kapott Matthew McConaughey új filmje, a Túltolva.

A különös hangulatú vígjátékot a Spring Breakers - Csajok szabadont is jegyző Haromony Korine rendezte: egy kiábrándult költőről szól, aki alkotói válságára az italban, drogokban és a nőkben keresi a megoldást. A film – egyelőre úgy tűnik, nem győzte meg igazán a nézőket – 6 ponton áll az IMDb oldalán.

Peter Hedges új filmje, az Egy fiú hazatér a tékozló fiú történetének modern újragondolása egy drogfüggő fiatallal – az anya szerepében pedig Julia Robertsszel.

A film egyetlen oldalon sem kapott kiugró értékelést, a kritikák viszont a téma és Julia Roberts érzékeny alakítása miatt fontos alkotásként emlegetik.

Az eltűntek című angol thrillert egy több mint száz éve történt eset ihlette: egy lakatlan sziget három világítótorony őrének nyomtalan eltűnése.

Kristoffer Nyholm filmje egy borzongató krimit kanyarít a történetből – egy partra sodródott eszméletlen férfival, mesés aranytömbökkel és Gerard Butlerrel.

A western műfaját gondolja újra Jacques Audiard franca rendező első angol nyelven forgatott mozijában, a Testvérlövészekben.

A vadnyugati csörtékkel tarkított western nem nélkülözi a humort, és igazi jutalomjáték a bérgyilkos testvérpárt alakító két színésznek: Joaquin Phoenixnek és John C. Reillynak.

A héten mutatják be a magyar mozik Stéphane Brizé Sztrájk a gyárban című filmjét, amelyben egy erőmű alkalmazottai küzdenek munkahelyük megtartásáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×