INFORÁDIÓ 
2019. július 20. szombat
Illés

garami gábor

filmművészet

halálhír

Budapest, 2016. szeptember 21. Garami Gábor producer Szomjas György a Gólya és a velnessz disznó című új filmjének sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Gólya presszóban 2016. szeptember 21-én. A film a mai magyar valóságról szól, társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként, és várhatóan év végén mutatják be. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Meghalt Garami Gábor

Infostart

Producerként dolgozott egyebek között a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, a Hamvadó cigarettavég és a Csoda Krakkóban című filmekben. A Balázs Béla-díjas filmproducer 66 évet élt.

Garami Gábor halálhírét Osváth Gábor producer közölte a Facebookon.

Garami Gábor 1952-ben született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1985-ben szerzett diplomát. Pályája elején tévésorozatokban, oktatófilmekben és dokumentumfilmekben dolgozott,

1978 és 1991 között a MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésére került, 1991-ben a CINEMA-FILM produceri iroda ügyvezető producere lett. Gyakran dolgozott Mészáros Márta, Dömölky János, Gothár Péter, Kézdi-Kovács Zsolt és Bacsó Péter oldalán, 1991-től a Filmszemle szervezője volt.

Producerként dolgozott a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, a Hamvadó cigarettavég, A miskolci boniésklájd, a Csoda Krakkóban, az Ede megevé ebédem és a Márió, a varázsló című filmekben is. Legutolsó két nagyjátékfilmje Fekete Ibolyától az Anyám és más futóbolondok, és a tavaly bemutatott Parázs a szívnek, Vámos Zoltán rendezése volt. Részt vett több rövidfilm készítésében is, legutóbb Fekete Tamás Asszó és Kis Hajni Last Call című diplomafilmjének volt a producere.

A Színház és Filmművészeti Egyetemen gyártásszervezést tanított, 2005-ben produceri díjat kapott a 36. Magyar Filmszemlén, 2008-ban pedig Balázs Béla-díjjal jutalmazták - olvasható a magyar.film.hu portálon.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018