INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

cseh tamás

program

uránia nemzeti filmszínház

Cseh Tamás kiváló színészi adottságaiba nyerhet betekintést a közönség

Cseh Tamás kiváló színészi adottságaiba nyerhet betekintést a közönség

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Cseh Tamás mozija címmel emlékeznek szombaton a tíz éve elhunyt művészre az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Négy filmet nézhet meg a közönség, valamint beszélgetést hallhat az alkotótársakkal: Bereményi Gézával és Tímár Péterrel.

Cseh Tamás születésnapja a január 22-i magyar kultúra napjára esik, a jeles nap körül mindig koncertekkel emlékeznek rá – mondta az InfoRádiónak Buglya Zsófia. Az Uránia Nemzeti Filmszínház programigazgatója hozzátette: filmes munkássága azonban ritkán kerül elő a megemlékezéseken.

Mivel számos filmben működött közre: zeneszerzőként, szereplőként vagy szinkronhangként. „Arra gondoltunk, hogy ebből egy nagyon szép anyagot össze tudnánk állítani, amivel emlékezünk rá” – fogalmazott Buglya Zsófia, aki kiemelte: Fonyó Gergely Cseh Tamás-filmje, továbbá három olyan játékfilm, melyben szerepel is megtekinthető lesz a rendezvényen.

A szervezők abban biztosak voltak, hogy Jancsó Miklós egyik alkotását mindenképpen felhasználják, hiszen a két művész többször dolgozott együtt. Első közös munkájuk a Még kér a nép, végül erre esett a választásuk. A programigazgató elmondta:

Cseh Tamás nagyon jó színészi képességekkel rendelkezett, de szerepeiben mindig „picit magát is alakítja”.

Bereményi Géza Turnéjában zongoristát, Timár Péter 6:3 című filmjében pedig tangóharmonikást alakít, ezeket a műveket szintén vetítik majd.

Bereményi Géza, Cseh Tamás állandó társszerzője és Tímár Péter is ellátogat az eseményre. Mindketten beszélnek a művésszel közös munkájukról – árulta el Buglya Zsófia.

Nyitókép: WikiPédia

Kapcsolódó hang

Cseh Tamás kiváló színészi adottságaiba nyerhet betekintést a közönség
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018