eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Rami Malek amerikai színész, miután átvette a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a 91. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. február 24-én. Malek a Bohém rapszódia című filmben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést.
Nyitókép: Chris Pizzello

Egyiptom is ünnepli Rami Maleket

"Hollywood fáraójaként" ünneplik az egyiptomi közösségi médiában Rami Maleket, aki a Bohém rapszódia című filmben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 91. Oscar-gálán.

A 37 éves Malek az első egyiptomi származású színész, aki elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését. Köszönőbeszédében Malek felidézte, hogy egyiptomi bevándorlók fiaként látta meg a napvilágot és első generációs amerikaiként az élete történetének egy része épp most íródik.

Az egyiptomiak a közösségi oldalakon adtak hangot örömüknek és büszkeségüknek Malek győzelmét követően.

"Az országunk fantasztikus" - írta Twitter-bejegyzésében Khaled Salah egyiptomi újságíró. "A rossznyelvek a vesztünkre fogadnak, erre az egyiptomi gének Oscar-díjat nyernek egy fiatal férfi révén, aki büszkén vállalja az egyiptomi gyökereit".

"Malek Oscar-győzelme is azt bizonyítja, hogy a bevándorlók gyermekei bővelkednek a tehetségben és inspirációs forrásként szolgálnak e nemzet számára"

- fogalmazott a Twitteren egy Los Angelesben élő egyiptomi űrkutató.

Egyiptom migrációs ügyekkel foglalkozó minisztere, Nabila Makram közleményben gratulált Maleknek a győzelemhez.

A színész januárban a Golden Globe-díjat is elnyerte Freddie Mercury alakjának megformálásáért. Malek a második egyiptomi származású színész, aki Golden Globe-díjat nyert. A néhai Omar Sharif az Arábiai Lawrence és a Doktor Zsivágó című filmekben nyújtott alakításáért is elnyerte az elismerést.

Malek a Mr. Robot című televíziós sorozattal vált híressé. A széria egy Primetime Emmy-díjat hozott számára 2016-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×