eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az Anna szerepét alakító Szamosi Zsófia és Gárdos Márkó egy jelenetben Szilágyi Zsófia rendező Egy nap című filmjének forgatásán a főváros XI. kerületében 2017. március 29-én. A film a Magyar Nemzeti Filmalap első egész estés mozifilmjeinek támogatására kiírt Inkubátor Program keretében nyert támogatást.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Újabb elismerést söpört be az Egy nap

Szilágyi Zsófia filmje kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a magyar filmkritikusoktól a pénteki budapesti díjátadón, ahol Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrt életműdíjjal tüntették ki.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikus szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztálya tagjai a legjobb rendezés díját Kenyeres Bálint Tegnap című filmjének ítélték oda, míg a legjobb animációs filmért járó elismerést Traub Viktória Sellők és rinocéroszok című alkotása érdemelte ki.

Kovács István Ostrom című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Schwechtje Mihály érdemelte ki a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című filmért, de ez az alkotás megkapta a legjobb első filmnek járó elismerést is. Operatőri díjban Máthé Tibor részesült Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmjének fényképezéséért.

A legjobb női főszereplő díját Szamosi Zsófia kapta az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő Hegedűs D. Géza lett A hentes, a kurva és a félszemű című filmben nyújtott játékáért.

Reisz Gábor Rossz versek című filmje három díjban is részesült: Monori Lili a legjobb női epizódalakítás díját érdemelte ki, a legjobb férfi epizódalakításért járó elismerést Kovács Zsolt kapta, a legjobb vágásért járó díjjal pedig Tálas Zsófiát tüntették ki.

Nemes Jeles László Napszállta című alkotásáért a legjobb látványterv díját kapta Rajk László, míg Melis László érdemelte ki a legjobb filmzenének járó elismerést a Napszállta, A rossz árnyék, És a halottak újra énekelnek című filmekért.

Az elmúlt év legjobb tévésorozata az Aranyélet című alkotás lett, míg különdíjban részesült Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmje. A Magyar Filmkritikusok Díját immár 57. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×