eur:
395.1
usd:
371.8
bux:
66349.37
2024. április 16. kedd Csongor

Václav Klaus kapta a Petőfi-díjat

Václav Klaus volt cseh kormány- és államfő kapta idén a Petőfi-díjat, a kitüntetést hétfőn adták át a Terror Háza Múzeumban.

Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója kiemelte, Václav Klaus nemcsak a 30 éve visszaszerzett szabadság hőse, hanem a jelen formálója és a jövő alakítója is, aki még mindig irigylésre méltó lendülettel dolgozik.

Václav Klaus arról beszélt, hogy

a "posztdemokratikus" Európai Unióban az olyan országok, mint Magyarország és Csehország kénytelenek ismét harcolni szuverenitásukért.

Nem szabad beletörődni a multikulturalizmus erőltetésébe, a nemzetállamok meghaladását célzó destruktív ideológiába, a szabadság helyére a jogokat, például a migráció jogát állító törekvésekbe, és a "fojtogató" politikai korrektségbe - fogalmazott a politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×