eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szabadstrand Szentendrénél 2018. július 28-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nyárbúcsúztató programok – ajánló

Szentendre éjjel-nappal, Bakáts Feszt, Pléd fesztivál, utcabál és nyárbúcsuztató – számos program várja a családokat a hétvégén a főváros környékén.

Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a Szentendre éjjel-nappal fesztivált, ahol több mint 150 esemény várja a látogatókat a három nap alatt: többek között a „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat 33 óvárosi udvarban lesz gyertyaúsztatás, tematikus városi séták, gumikacsa verseny, fényfestés a Fő téren és persze koncertek: fellép – többek közt a The Biebers, a Budapest Bár és Lóci játszik –, de lesznek performanszok, kiállítások és számos gyerekprogram, például a Skanzen szervezésében.

Az 1. kerületi önkormányzat szombaton rendezi a Nyárbúcsúztató fesztivált, amelyen számos családi program mellett este egy country show-val, az arizóniai Mogollon banddel várják a közönséget - mondta a Budavári Önkormányzat sajtófőnöke, Lantos Melinda. „A családokat már délután 16 órától várjuk különböző ingyenes gyerekprogramokkal, arcfestéssel, kézművesfoglalkozással, kreatív játékokkal, ugrálóvárral” – tette hozzá. A bohócok és az artisták fellépése mellett ki is lehet próbálni az akrobaták és zsonglőrök eszközeit.

Igazi összművészeti találkozást és pikniket ígér szombatra a Pléd Fesztivál a Nagytétényi Kastélymúzeum kertjében. Lesz origami tanfolyam, üvegfestés, kőfestés, kiállítás, jóga, gyermekfoglalkozások, illetve egy művészeti bazár és persze koncertek is.

Vasárnapig tart a Bakáts fesztivál, amelyen koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállítással és kimondottan a gyerekeknek szánt programokkal várják a közönséget - mondta Kállai Gáborné ferencvárosi alpolgármester.

Augusztus utolsó vasárnapjára esik minden évben az Angyalfolki Utcabál – már a nevéből is sejthetik, hogy a népzene áll a programsorozat középpontjában. Remek koncertek várják – délelőtt főként a kicsiket, este pedig a felnőtteket. A Zagyva Banda után a Kaláka együttes ad gyerekkoncertet, a Cimbaliband Balkán projektjével áll színpadra, Palya Bea is énekel, az estét pedig Tóth Gabi és zenekara zárja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×