INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

jordán tamás

weöres sándor színház

pályázat

szombathely

Megszólalt Jordán Tamás az újabb színházi pályázata ügyében

Megszólalt Jordán Tamás az újabb színházi pályázata ügyében

InfoRádió

"Most azt gondolom, ennél tisztább helyzet nem lehet" - mondta Jordán Tamás arról, hogy egyedüliként pályázott a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására. Az előző pályázatot érvénytelenítette az önkormányzat.

Egyedül Jordán Tamás jelentkezett a pályázati kiírásban szereplő határidőn belül a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására. Június 7-én ül össze a szakmai bizottság, amelynek javaslata alapján június 15-i ülésén dönt a szombathelyi közgyűlés az igazgató kinevezéséről. Jordán Tamás igazgatói kinevezését márciusban 2018. szeptember 30-ig hosszabbította meg a közgyűlés az után, hogy az előzőleg kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

A Kossuth-díjas színművész, aki tíz éve vezeti az általa alapított szombathelyi színházat, az évadzáró sajtótájékoztatón a Nyugat.hu tudósítása szerint azt mondta, várható volt, hogy csak egy pályázó lesz, és nagyon bizakodó a ténytől, hogy nincs vetélytárs.

"A polgármester úr többször mondta azt, hogy ő csak tiszta körülmények között szeretne színházigazgatót választani Szombathelyen, és közölte, Jordán Tamás akkor jár jól, ha olyan pályázaton nyer, amit nem zavarnak meg botrányok, fenyegetések. Most azt gondolom,

ennél tisztább helyzet nem lehet, van egy pályázó, kiszivárogtatás nincs,

tiszta helyzet van, amiben emelt fővel lehet igazgatót választani" - mondta Jordán Tamás, és hozzátette, ha formai hiba lenne a pályázatában, az már kiderült volna.

"Minden sínen van, meglátjuk, mi következik, de nem hiszem, hogy bármi baj lehetne” - mondta az igazgató.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018