eur:
394.19
usd:
369.08
bux:
65618.17
2024. április 23. kedd Béla

Egy hétig a művészet uralja Budapestet

Idén legalább tízezer embert szeretne megmozgatni a 2. Budapest Art Week április 18-23. között megrendezett eseménysorozata - mondta az InfoRádióban Bérczi Linda, az esemény igazgatója.

Az Art Week Európában, Ázsiában és Amerikában is bevett szokás. A művészeti világ rájött arra, hogy

események köré kell szervezni a programokat,

mert akkor sokkal több ember elmegy rájuk – mondta az esemény igazgatója.

„Tavaly kicsit több mint ötven helyszínünk volt. Az összes nagy múzeum, kereskedelmi galériák, kiállítóterek, műteremházak csatlakoztak, ahol meg lehetett nézni a kiállításokat és tárlatvezetéseken és beszélgetéseken lehetett részt venni, művészekkel lehetett találkozni, voltak workshopok, múzeumpedagógiai programok és performance-ok, amelyek mind azt szolgálták, hogy az

emberek közelebb kerüljenek a kiállításhoz, az intézményhez.”

Bérczi Linda kiemelte, idén a nemzetközi megjelenésekkel a turistákat is igyekeznek elérni.

„Minden évben egyre több emberhez jut el a híre. Tavaly ötezer látogatás volt, idén ezt minimum meg szeretnénk duplázni. Idén közel hatvan helyszín van, ami azonban nagyjából nyolcvan kiállítást jelent, ugyanis van, ahol többet is meg lehet nézni. Az intézményekben vannak a kiállításokhoz kapcsolódó programok, a műteremházakban pedig séták.”

Karszalaggal hat napig mindenhova

Az intézmények lelkesebbek, mint tavaly, hiszen jók a tavalyi tapasztalataik. Érdemes az esemény honlapját figyelni, ahol folyamatosan frissülnek a látogatható programok. A Budapest Art Week karszalagjával mindenhova be lehet menni, így annak árához képest hússzoros értéket lehet kapunk – fogalmazott a rendezvény igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagy amplitudóval leng ki a forint

Nagy amplitudóval leng ki a forint

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×