eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
Jordán Tamás nem remél, de újra pályázik

Jordán Tamás nem remél, de újra pályázik

Elutasította Jordán Tamás pályázatát a szombathelyi közgyűlés. A színházalapító igazgató 10 éve vezeti a Weöres Sándor Színházat és csak ő pályázott a pozícióra. A Kossuth-díjas művész az InfoRádiónak elmondta, bár nem remél, újra pályázni fog és elsősorban a színház folyamatos működését tartja szem előtt.

„Egyszerre vagyok végtelen boldog és rettentő elkeseredett.”

Jordán Tamás elmondta, az elsőnek az az oka, hogy megadatott neki az, ami a nagy elődeinek – Gábor Miklós, Kállai Ferencnek, Bessenyei Ferencnek – nem: nem tapasztalhatták meg, hogy mennyien vannak a temetésükön, milyen nekrológok hangzanak el.

„Megtapasztalhattam, hogy mekkora szeretet vesz körül.”

A keserűséget pedig azért érez a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatója, mert a képviselők egy része nem törődött a közönséggel, a színházzal. Mint mondta, ha új pályázatot írnak ki, nem lehet megcsinálni a szezont.

„Szeptember 30-ig tart a kinevezésem. Az őszi szezonra márciusban meg kell csinálni a műsortervet, áprilisban meg kell hirdetni és el kell adni a bérleteket. Aki október 1-jén foglalja el a széket, tönkreteszi az évadot. Ebből csak úgy lehet kimászni, ha az én mandátumomat a szezon végéig meghosszabbítják. Kiírhatják közben a pályázatot, de

ezt a szezont csak velem lehet megcsinálni.”

Több ezer ember tüntetett csütörtökön Szombathelyen Jordán Tamás pályázatának elfogadásáért. Törőcsik Marival az élén a nemzet színészei is kiálltak a színház igazgatójáért. A Kritikus Céh, a Magyar Színházi Társaság, az Örkény Színház, a Pintér Béla Társulat, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, valamint a Weöres Sándor Színház egy emberként támogatta Jordán Tamást.

Jordán Tamás nem remél, de újra pályázik

„Pályázni fogok, de nem reménykedem, hogy az nyertes lesz. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki mellettem áll. Meg kell állapítani, hogy a művészetnek semmiféle presztízse nincs. Ez Törőcsik Mari és a nemzet színészeinek arcul csapása. Ez egy üzenet a politikától, hogy semmit nem ér a művészek szava, kiállása” - fogalmazott Jordán Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×