eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bob Dylan nem veszi át személyesen a Nobel-díjat?

Egyetlen szót sem ejtett világszerte nagy meglepetést okozó Nobel-díjáról csütörtök esti Las Vegas-i koncertjén Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző, költő, akit a díjat odaítélő Svéd Akadémiának sem sikerült elérnie még egy nappal a bejelentés után sem.

A 75 éves rocklegenda a Cosmpolitan szálloda és kaszinó Chelsea hangversenytermében adott koncertet mintegy 2000, nagy többségében középkorú rajongója előtt, de egyetlen szóval sem tett említést az elismerésről, és nem reagált a közönség ovációjára, és a Nobel-díját emlegető, egy rockkoncerten valószínűleg még sosem hallott bekiabálásokra (Nobel laureate!) sem.

A The Washington Post című lap úgy értesült a dalszerzőhöz közelálló személyektől, hogy Dylan egész nap nem reagált a díjra. A zenész közösségi oldalai órákig némák maradtak az ügyben, és később is csak a tényhírt közölték minden kommentár nélkül.

Egyik barátja, Bob Neuwirth énekes azt mondta a Tha Washington Postnak, még az is előfordulhat, hogy Dylan soha nem fogja még csak megköszönni sem az elismerést.

A Svéd Akadémia mindeddig hasztalanul próbálta meg személyesen is elérni az énekest, csak ügynökével és koncertszervezőjével tudott kapcsolatba lépni. Az akadémiánál így azt sem tudják, hogy Dylannek szándékában áll-e részt venni a december 10-i díjátadón.

Bob Dylan már számtalan elismerést kapott, köztük 12 Grammy-díjat, Oscar-díjat, amerikai elnöki szabadság-érdemrendet, a francia becsületrendet, sőt egy külön Pulitzer-díjat is, de - legalábbis nyilvánosan - nem mindig, vagy csak szófukarul köszönte meg azokat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×