eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rozé, rizling és jazz 10 napon át Veszprémben

A magyar jazz és blues kedvelőit várják a Rozé, Rizling és Jazz Napok programjai júliusban 10 napon át a Veszprémfest kísérőrendezvényeként, amelyen a helyi borászok és őstermelők kínálatából is válogathatnak a látogatók - tájékoztatta kedden az MTI-t a Veszprémfest ügyvezetője.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy hatodik alkalommal rendezik meg a fesztivált, amelyen július 8. és 17. között 30 koncertet hallhatnak és 30 borász kínálatából válogathatnak a látogatók.

"A rozé a frissesség és a fiatalság üzenetét hozza el a fesztiválra, a rizling pedig mint a balatonfüredi-csopaki borvidék tradicionális fajtája kap helyet a kínálatban. A jazz, akár a bor az idők során, mindig változik, alakul, így kap helyet a programpalettán" - fogalmazott a Veszprémfest ügyvezetője.

Hozzátette: céljuk, hogy a Veszprémfest július 13. és 17. között zajló, nemzetközi fellépőkre épülő, belépőjegyes koncertjei mellett legyen egy mindenki számára elérhető, ingyenes minifesztivál is.

Mészáros Zoltán kifejtette: a Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei tekintetben is ellenpontja a Veszprémfest nagyszínpadának, hiszen itt nagyrészt magyar fellépőket lehet majd hallgatni, a programok több mint fele vokális, könnyed jazz, emellett teret kapnak a társműfajok, a blues, a funk, a fusion vagy a rockabilly is.

A színpadot, ahol minden este három előadó mutatkozik be - köztük Pribojszki Mátyás, a Barabás Lőrinc Quartet, Fábián Juli és a Váczi Eszter Quartet - a balatoni borrégió pincészetei veszik majd körbe. Lehet majd kóstolni többek között a Jásdi, a Figula, a Légli, a Konyári és a Laposa borászat kínálatából, de helybéli őstermelők, kézművesek, sajt-, sonka- és csokoládékészítők termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők - fűzte hozzá Mészáros Zoltán.

Kitért arra is, hogy új helyszínként a városháza előtti teret is bevonják, vendég borrégióként pedig Pannonhalmát fogadják a fesztiválon.

A cél az, hogy az idei esztendőben is elérje a látogatottság a tavalyi 25 ezret - mondta az ügyvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×