INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hat új film érkezik a héten a mozikba

Infostart / InfoRádió
Hat mozipremier, köztük retro magánnyomozó sztori, orkháborús fantasy film és Pelé ifjú koráról készült foci film is várja a közönséget a Budapesti mozikban.

1977-ben Los Angeles sötét vagy még inkább szivárvány színekben úszó utcáin játszódik a dilis magánnyomozós mozi, a Rendes fickók. Russell Crowe egy keményfejű-verőlegényt, míg Ryan Gosling pedig egy botcsinálta magánnyomozót alakít. A két fickónak egy bírónő lányát kell előkeríteniük, de nincs könnyű dolguk, mert mindenütt hullák és jó nők potyognak az égből. A kritika lelkesen fogadta az akcióvígjátékot, a fordulatos cselekmény, mellett Russell Crowe lazább, mint valaha, Gosling pedig nem által bolondot csinálni magából.

De nem csak ez a két rendes fickó, hanem másik két fiatal ember is meghódíthatja a mozikat ezen a héten. A Matthias Schweighöfer és Florian David Fitz két szemrevaló német színész halálos beteg fickókat alakítanak a Legkúlabb nap című német moziban. Elhatározzák, mielőtt meghalnak, még tesznek valami vakmerőt és emlékezeteset, nekivágnak Afrikának. A gyönyörűen fényképezett kalandfilm, szórakoztató és elgondolkodtató egyszerre.

A heti szuperprodukció a Warcraft: A kezdet című fantasy. A népszerű számítógépes játék után elkészült a mozifilm is, amely szintén jórészt a rajzolt tájakra és animált akciókra épít. Az orkok és emberek háborújának, barátságának, szerelmeinek, árulásainak története két világ összecsapását ígéri.

Hétvégén itt a gyereknap a forgalmazók három gyerekeknek, kiskamaszoknak szóló mozival is készülnek. Először is egy mozikban ritkán látható műfajú, és a kritikák szerint kifejezetten színvonalas norvég családi film a Sarkköri mentőexpedíció. Néhány kalandvágyó tizenéves elrejtőzik egy mentőhelikopter fedélzetén, míg a felnőttek életet mentenek ők kiszökve a gépből és hamarjában azon kapják magukat, hogy a Spitzbergákon ragadtak.

Forróbb vidékeket jár be, de szintén egy nehéz sorsú fiatal nagy kalandját mutatja be a Pelé című játékfilm. A világhíres brazil focista fiatalkorát, pályájának indulását mutatja be a könnyfakasztó focifilm.

Illetve a héten kerül a mozikba a nagyszabású színházi produkció filmes változata a Játékkészítő, Stohl András, Nagy Feró és Szabó Győző főszereplésével.

Kapcsolódó hang

Hat új film érkezik a héten a mozikba
 


A címlapról ajánljuk