eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Hajmeresztő artista-előadás - Itt vannak a legjobb programok mára!

A toulouse-i nemzeti zenekar koncertje, egy hajmeresztő artista-előadás és hat mozipremier várja az érdeklődőket csütörtökön.

Zene:

A Zeneakadémián a toulouse-i nemzeti zenekar ad ma este koncertet Berlioz, Dutilleux, Debussy, Stravinsky műveket játszanak, a szólista pedig Franciaország egyik vezető gordonkaművésze, a harmincöt esztendős Gautier Capuçon lesz.

A Művészetek Palotájában ma este folytatódik Palya Bea Selymeim című zenei sorozata, amelybe évente egy-egy világzenészt, külföldi énekesnőt invitál meg. Ma este a zöldfoki-szigeti származású, de Párizsban élő Mayra Andrade-t hívta meg. A koncert végén a két előadó 5 közös számát is élvezheti a közönség.

A Budapest Parkban Sub Bass Monster ad koncertet. Rutkai Bori ingyenes koncertje az Instantban hallgatható meg. A Hot Jazz Band pedig a Lado Caféban játszik.

Színház:

Hajmeresztő cirkuszi mutatvány vár ma a kötélidegzetűekre a Trafóban. Fragan Gehlker 8 méter magasba mászik a Trafó színpada fölé és onnan veti le magát, majd az utolsó pillanatban elkapja a kötélhágcsót. A zuhanás ezer féle változatát láthatják ma este, valamint pénteken és szombaton is a közönség, az előadás előtt pedig különféle cirkuszi trükköket és zsonglőrmutatványokat sajátíthatnak el ifjú artistáktól.

Színház és irodalom:

„A második életmű: Székely Gábor és a színházcsinálás iskolája” című könyv bemutatója lesz ma este a Katona József színház előcsarnokában. A könyvbemutatón a Katona társulatának alapító rendezőjével Székely Gáborral Bodó Viktor rendező-színész beszélget a könyv szerkesztőinek - Jákfalvi Magdolna színháztörténész, Nánay István színikritikus, és Sipos Balázs rendező - jelenlétében.

Mozi:

Hat mozipremier várja a filmrajongókat. Közülük tán a legígéretesebb a Rendes fickók. A retró, dilis magánnyomozó sztori főszerepében Jackson Healy - Russell Crowe látható, de lesz színvonalas norvég ifjúsági film, a közelgő gyereknap margójára Sarkköri expedíció címen és egy könny fakasztó focifilm az ifjú Peléről.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×