INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hajmeresztő artista-előadás - Itt vannak a legjobb programok mára!

InfoRádió / MTI
A toulouse-i nemzeti zenekar koncertje, egy hajmeresztő artista-előadás és hat mozipremier várja az érdeklődőket csütörtökön.

Zene:

A Zeneakadémián a toulouse-i nemzeti zenekar ad ma este koncertet Berlioz, Dutilleux, Debussy, Stravinsky műveket játszanak, a szólista pedig Franciaország egyik vezető gordonkaművésze, a harmincöt esztendős Gautier Capuçon lesz.

A Művészetek Palotájában ma este folytatódik Palya Bea Selymeim című zenei sorozata, amelybe évente egy-egy világzenészt, külföldi énekesnőt invitál meg. Ma este a zöldfoki-szigeti származású, de Párizsban élő Mayra Andrade-t hívta meg. A koncert végén a két előadó 5 közös számát is élvezheti a közönség.

A Budapest Parkban Sub Bass Monster ad koncertet. Rutkai Bori ingyenes koncertje az Instantban hallgatható meg. A Hot Jazz Band pedig a Lado Caféban játszik.

Színház:

Hajmeresztő cirkuszi mutatvány vár ma a kötélidegzetűekre a Trafóban. Fragan Gehlker 8 méter magasba mászik a Trafó színpada fölé és onnan veti le magát, majd az utolsó pillanatban elkapja a kötélhágcsót. A zuhanás ezer féle változatát láthatják ma este, valamint pénteken és szombaton is a közönség, az előadás előtt pedig különféle cirkuszi trükköket és zsonglőrmutatványokat sajátíthatnak el ifjú artistáktól.

Színház és irodalom:

„A második életmű: Székely Gábor és a színházcsinálás iskolája” című könyv bemutatója lesz ma este a Katona József színház előcsarnokában. A könyvbemutatón a Katona társulatának alapító rendezőjével Székely Gáborral Bodó Viktor rendező-színész beszélget a könyv szerkesztőinek - Jákfalvi Magdolna színháztörténész, Nánay István színikritikus, és Sipos Balázs rendező - jelenlétében.

Mozi:

Hat mozipremier várja a filmrajongókat. Közülük tán a legígéretesebb a Rendes fickók. A retró, dilis magánnyomozó sztori főszerepében Jackson Healy - Russell Crowe látható, de lesz színvonalas norvég ifjúsági film, a közelgő gyereknap margójára Sarkköri expedíció címen és egy könny fakasztó focifilm az ifjú Peléről.

A címlapról ajánljuk