eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Készítsen klipet a denevérről!

Videoklip-készítő pályázatot hirdettek az év emlőse, a denevér jegyében. A Denevérre ultrahangolódva című kiírásban elsőként A Kutya Vacsorája zenekar Éji vadász című dalára kell tetszőleges technikával kisfilmet készíteni.

A Vadonleső Program és A Kutya Vacsorája zenekar a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom Tom Records kiadóval és a Magyar Természettudományi Múzeummal karöltve írta ki a videoklip-készítő pályázatot.

Pályázni 15 és 25 éves kor között lehet. A szervezők animációs, montázs, kollázs technikával készült, valamint a felsorolt technikák szabad keverésével előállított klipet várnak.

Feltétel, hogy a pályamű teremtsen egyértelmű, azonosítható kapcsolatot a dallal, elsőként A Kutya Vacsorája Éji vadász című számával. Nem nyújthatók be olyan művek, amelyeket korábban bármilyen fórumon bemutattak.

A pályázattal kapcsolatban további információk megtalálhatók a www.vadonleso.hu és a www.facebook.com/vadonleso honlapján. A beküldési határidő 2016. augusztus 15., az eredményhirdetés szeptember 1-jén lesz.

A zsűri tagja Csorba Gábor denevérszakértő, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese, Dorozsmai Péter zenész, a Tom-Tom Records igazgatója, Erdély Mátyás operatőr, a Saul fia című Oscar-díjas film egyik készítője, Kardos-Horváth János, a Kaukázus együttes frontembere, Váczi Kristóf, a Mikrobe zenekar tagja, Varga Livius, a Quimby és A Kutya Vacsorája ütőse, vokálosa, valamint a Vadonleső Program képviselője.

A legjobb alkotásokat szeptember 10-én az Abaligeti Denevér Lógás című fesztiválon levetítik.

Az év emlőse, a denevér megmentése és népszerűsítése érdekében többek között meseíró és képzőművészeti pályázatot, valamint denevérbarát épület programot is hirdetett a Földművelésügyi Minisztérium éves tematikus programsorozata. A tárca Vadonleső programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel közösen valósítja meg Az év emlőse rendezvénysorozatot.

Magyarországon 28 denevérfaj él, mindegyikük védett. A kisemlősök nagyon érzékenyek az élőhelyüket érintő változásokra: az emberi tevékenység hatására táplálkozási területeik leszűkültek, emellett a rovarirtószerek használata is jelentős károkat okozott az állományban. Az állat népszerűsítése és védelme érdekében például templomok denevérbarát kialakítását is célul tűzték ki. A 2009-ben indított Év emlőse program célja az adott évben kiválasztott faj népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának segítése.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×