eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gazdag a pénteki kultúrakínálat

Musical-premiertől életmű-kiállításig számos rendezvény várja látogatókat.

Zene

A Pannon Filharmonikusok a Művészetek Palotájában zenei variációkból felépített műsorukat mutatják be. Szemző Maraton lesz a Budapest Music Centerben. Szemző Tibor Kubáról szóló filmjét, a Hajnali háztetők ihlette Budapest filmjét, a Kafka ihlette K-Metszeteket és a Csoma-oratóriumot is láthatják.  A Budapest Jazz Clubban  Horváth Kornél, Lantos Zoltán és Borbély Mihály Trio hallható este. Soma Mamagésa pedig 50. születésnapját ünnepli az A38 hajón.

Színház

Pedro Almodovar „Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén” című filmjéből készült musicalt Varró Dániel dalszövegeivel mutatja be az Operettszínház és az Átrium Filmszínház. Peller Anna, Janza Kata és Gubik Petra főszereplésével. A Tháliában folytatódik a Határon Túli Színházak Szemléje a Marosvásárhelyi Yorik Stúdió a Dózsa előadással vendégszerepel, a neves rendező, Sebestyén Aba címszereplésével. A szép emlékű Bárka Színház színésznőjét, Mezei Kingát pedig a Piaf march című másik monodrámában láthatják. Ez a produkció Újvidékről érkezett.

Kiállítás

A huszadik századi magyar fotográfia egyik legfontosabb alkotójának, Hemző Károlynak az életmű kiállítása még vasárnapig megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban, de ha a hétvégén arra járnak ne csodálkozzanak, hogy még ezrek tolonganak a Múzeumkertben, mert Múzeumok Majálisa lesz szombaton.

És egy másik programtársítás: a Trafóban Pintér Béla Társulat évtizede műsoron lévő remek előadása, a Gyévuska, az alagsori Trafó Galériában pedig új kiállítás látható. Radovan Čerevka ifjú szlovák művész önálló tárlata. Hazájában botrányhősnek számító Čerevka a politika tabutémáit dolgozza fel műveiben, a Trafóban látható kiállítása az iszlamofóbia képeivel és képzeteivel foglalkozik.

Irodalom

Orbán Ottó idén 80. születésnapját ünnepelné, rá emlékeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban kerekasztal beszélgetéssel és felolvasással.

Fesztivál

Végre májushoz méltó időben már lehet sütkérezni a Városligeti Fröccs Fesztiválon, ahol nem csak borból készült, hanem sör-, pálinka- és gyümölcsfröccsöket is meg lehet kóstolni.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×