eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Semmi Konferencia érkezik a Kiscsillagtól

Kedden mutatják be Semmi Konferencia címmel a Kiscsillag zenekar koncertszínházi előadását az Erkel Színházban. A rendező Földes Eszter.

A darabban egy kisfiú (akit Lovasi András, a Kiscsillag frontembere alakít) kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé.

Az előadásban az együttes tagjain kívül közreműködik Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista.

"A Semmi Konferencia sok szempontból a 2012-ben kezdődött színházi koncertsorozatunk, az Idáig tudom a történetet folytatása. A történet alapja egy tíz évvel ezelőtt született Kiscsillag-dalban, a Menetszélben már megfogalmazódott. A darab megírásában feleségem, Földes Eszter segített, a zene legkésőbb ősszel megjelenik egy új Kiscsillag-albumon" - mondta korábban Lovasi András.

A történet három dramaturgiai szálon fut, az összefüggő dalfüzér gerincét monológok alkotják, maga a konferencia egy harmincperces zenei blokk. "Szeretnénk kihasználni az Erkel Színház hatalmas színpadát és az ottani kiváló technikai lehetőségeket" - fogalmazott Földes Eszter.

A műsor dalainak mintegy 70 százaléka új.

A 2005 óta létező Kiscsillagban Lovasi András mellett Leskovics Gábor (gitár, ének), Erős Márton (basszusgitár) és Bajkai Ferenc (dob) szerepel

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×