eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Napok alatt több millióan olvassák a twitterező pápát

Két héttel Twitter-csatornája megnyitása után már kétmillióan követik XVI. Benedek pápát.

A közösségi portál @Pontifex mikroblogja egyelőre nyolc nyelven (olaszul, angolul, franciául, németül, spanyolul, portugálul, lengyelül és arabul) követhető. A követők száma hétfőn már 2 018 154-re rúgott.

A december 12-én elindult @Pontifex kezdetben a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak.

A legtöbben (1 207 924) angol nyelven olvassák a katolikus egyházfő üzeneteit, a "dobogó" második és harmadik fokát pedig a spanyol és az olasz nyelvű üzenetek foglalják el. A legkisebb csoport az arab nyelvűeké, ők 14 371-en vannak.

XVI. Benedek pápa első üzenetében köszöntötte és megáldotta követőit. A Vatikán elárulta, hogy a pápa nem személyesen twitterezik, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.

A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek "alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×