eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Idén is lesz Magyar Dal Napja

Nyolc vidéki és 13 fővárosi színpadon, valamint két határontúli helyszínen tartják meg szeptember 9-én vasárnap a magyar dal napját; a jubileumi ötödik rendezvényen több százan lépnek fel, köztük Bródy János, Kern András, Presser Gábor, Török Ádám és az Anima Sound System is.

A megnyitó a magyar dal idei fővárosában, Szombathelyen lesz a sorozatot megálmodó Presser Gáborral, az országos rendezvényt a Sziget Kft. 10 millió forinttal támogatja a fesztivál mínusz kettedik napján tartott koncert bevételéből. Két külhoni település, Kassa és Sepsiszentgyörgy tiszteletbeli helyszínként csatlakozik - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy felvezetésként szeptember 2-án és szeptember 8-án ismét jár a dallamos villamos a budapesti 4-es villamos vonalán, kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×