eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Elmarad a Szeptember Feszt az idén

Budapesten elmarad az idei Szeptember Feszt - értesült az InfoRádió. A főváros egyik legnagyobb gasztrokulturális eseményét azért nem tudják megtartani, mert a fesztivál helyszínén, a Népligetben csatornázási munkák zajlanak.

Gál Gábor fesztiváligazgató az InfoRádióban azt mondta: a szervezőknek senki nem szólt; a csatornázást akkor vették észre, amikor hetekkel ezelőtt terepszemlét tartottak a szponzorokkal. Hozzátette: akkor úgy tudták, hogy a munkák augusztus végén befejeződnek.

Közölte azt is, hogy tárgyaltak a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy találjanak egy - minden fél számára - megnyugtató megoldást, mely nem hátráltatja a munkálatokat, de lehetővé teszi a program megszervezését is. Áttekintve a felmerült lehetőségeket és a beruházás ütemezését, nem sikerült olyan eredményre jutni, amely megengedi, hogy a fesztivál megtartsák.

A fesztiváligazgató arról is beszélt, hogy a jövő évi fesztivál sorsáról októberben döntenek.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×