INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Trefort Ágoston-díjakat adott át Balog Zoltán

Infostart / InfoRádió
A nevelésügy elkötelezett háttérdolgozóinak nevezte az emberi erőforrások minisztere azokat a szakembereket, akik az oktatási területen nem tanítói, de hasonlóan fontos, más jellegű feladatokat látnak el. Közülük 15-en kiemelkedő tevékenységükért most Trefort Ágoston-díjban részesültek.

Az emberi erőforrások minisztere szerint nélkülözhetetlen azoknak a munkája, akik az oktatás területén a háttérben dolgoznak. Közülük tizenötnek a kiemelkedő munkáját Trefort Ágoston-díjjal ismerte el Balog Zoltán.

Az egyik díjazott, Ivády Vilmos, a Semmelweis Egyetem gazdasági-műszaki főigazgatója büszke arra, hogy hét éve vesz részt a tanintézmény működtetésében.

"Nagyon meghatott a kitüntetés, nemcsak az ünnepi jellege miatt, hanem talán amiatt is, hogy hét éve dolgozunk keményen az egyetemen, hogy jó kondíciókban, jó lehetőségek közepette tudjon működni az egyetem és a jövőbeni terveit meg tudja valósítani. Ez a hét év lehet, hogy hosszú időnek számít, hiszen a kollégáim közül - akik szintén nagy egyetemeket vezetnek - ilyen pozícióban már kevesen vannak talpon, tehát cserélődnek elég gyakran" - fogalmazott.

A Trefort Ágoston-díj emlékplakettel és több százezer forintos pénzjutalommal jár.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk