eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Trefort Ágoston-díjakat adott át Balog Zoltán

A nevelésügy elkötelezett háttérdolgozóinak nevezte az emberi erőforrások minisztere azokat a szakembereket, akik az oktatási területen nem tanítói, de hasonlóan fontos, más jellegű feladatokat látnak el. Közülük 15-en kiemelkedő tevékenységükért most Trefort Ágoston-díjban részesültek.

Az emberi erőforrások minisztere szerint nélkülözhetetlen azoknak a munkája, akik az oktatás területén a háttérben dolgoznak. Közülük tizenötnek a kiemelkedő munkáját Trefort Ágoston-díjjal ismerte el Balog Zoltán.

Az egyik díjazott, Ivády Vilmos, a Semmelweis Egyetem gazdasági-műszaki főigazgatója büszke arra, hogy hét éve vesz részt a tanintézmény működtetésében.

"Nagyon meghatott a kitüntetés, nemcsak az ünnepi jellege miatt, hanem talán amiatt is, hogy hét éve dolgozunk keményen az egyetemen, hogy jó kondíciókban, jó lehetőségek közepette tudjon működni az egyetem és a jövőbeni terveit meg tudja valósítani. Ez a hét év lehet, hogy hosszú időnek számít, hiszen a kollégáim közül - akik szintén nagy egyetemeket vezetnek - ilyen pozícióban már kevesen vannak talpon, tehát cserélődnek elég gyakran" - fogalmazott.

A Trefort Ágoston-díj emlékplakettel és több százezer forintos pénzjutalommal jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×