eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Mikroszkóp beolvad a Tháliába

A január óta közös vezetés alatt működő Mikroszkóp Színpad és a Thália Színház hamarosan jogilag is egy intézménnyé válik, miután a két budapesti teátrumot működtető nonprofit kft. összeolvad.

A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. a Thália Színház Nonprofit Kft.-be való beolvadásáról szerdai zárt ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az MTI-nek csütörtökön elmondta: reményeik szerint az év közepére lezárul az összeolvadás jogi, pénzügyi és adminisztrációs folyamata. A gyakorlatban jelenleg is egy színházként, közös vezetővel működik a két intézmény.

A változásról szólva Csomós Miklós kiemelte: a Thália Színház mint befogadó teátrum több játszóhellyel fog rendelkezni és nem lesz szükség két apparátusra sem. "Egy épületben vannak egyébként is, eddig is felesleges volt a külön működés" - jegyezte meg. A Mikroszkóp név eltűnik, a tervek szerint Thália Kabaré lesz a játszóhely új neve.

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy már a Mikroszkóp Színpad és Thália Színház közös vezetésére kiírt pályázatban koncepciót vártak a két színház összevonására, az új igazgató feladatának jelölve ki a folyamat előkészítését, megvalósítását.

Bereményi Géza igazgató januártól Litkai Gergelyt kérte fel a Mikroszkóp művészeti vezetésére, ami Csomós Miklós szerint kiváló választás volt. Mint mondta, továbbra is a humorista marad a játszóhely művészeti koncepciójának meghatározója.

A színház támogatásáról szólva elmondta: az összeolvadás után egy színház fogja megkapni körülbelül ugyanazt az összeget, amelyet eddig a kettő. A két színház január 1-től működik közös irányítás alatt, de önálló arculattal Bereményi Géza és Kálomista

Gábor vezetésével. Bereményi Géza író-rendező ügyvezető igazgatóként elsősorban a művészeti irányításra koncentrál, Kálomista Gábor producer feladata menedzserigazgatóként a színház működési feltételeinek biztosítása, Herczeg Tamás operatív igazgatóként a napi működésért felel, míg a gazdasági igazgató posztjára Csécs Tamás került.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×