eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csak jövőre nyit ki újra a híres párizsi múzeum

Az eredeti tervekkel ellentétben jövőre látogatható csak újra a párizsi Picasso Múzeum, a híres kiállítóhelynek még az idén meg kellett volna nyitnia kapuit a látogatók előtt, de a felújítási munkálatok csúszásban vannak.

Anne Baldassari, a múzeum vezetője kijelentette, hogy az intézmény 2013. május 1-től lesz újra látogatható, "mindent megteszek ezért". Az értékes Picasso-gyűjtemény 2009-ben zárt be, a Párizs szívében található múzeum ugyanis teljes felújításra szorul.

Az első kapavágás ugyanakkor csak pár héttel ezelőtt történt meg, mert a munkálatokat különféle technikai problémák hátráltatták. Mindeközben a felújítás eredetileg 23 millió eurósra (több mint 6 milliárd forintosra) tervezett költsége több mint a duplájára, 54 millió euróra emelkedett. A francia állam 19 millió euróval támogatja a beruházást, a többi pénzt a múzeumnak kell előteremtenie.

A felújítás eredményeként egyébkánt a kiállítótér az eddigi több mint háromszorosára nő.

Mialatt a párizsi múzeum zárva tart, a gyűjtemény utazik: Anne Baldassari eddig egy tucat kiállítást szervezett Picasso műveiből például Helsinkiben, Szentpéterváron és San Franciscóban.

"Szemrehányásokat kaptam, mert nem adom kölcsön egy-egy kiállításra az egyes műveket, hanem teljesen megszervezem a tárlatokat, beleértve a szállítást, a biztosítást és a katalógust is" - jegyezte meg a Picasso Múzeum igazgatója. A párizsi gyűjteményben található Picasso-alkotások az idei év végéig még hat helyszínen láthatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×