eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendben lezajlottak a történelem érettségik

Középszinten Hunyadi Mátyás jövedelmei és a Kádár-korszak, míg emelt szinten a harmincéves háború és Klebelsberg Kunó kultúrpolitikája is szerepelt a történelem írásbeli érettségi feladatai között. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a vizsgák országszerte fennakadás nélkül zajlottak le, rendkívüli eseményről sehonnan sem érkezett bejelentés.

A történelem középszintű írásbeli érettségi vizsga időtartama 180 perc volt, az emelt szintű feladatok megoldására 240 perc állt rendelkezésre. Középszinten 1.276 helyszínen több mint 86 ezer tanuló, emelt szinten 106 helyszínen 6265 diák érettségizett. A vizsgák holnap az angol, pénteken a német írásbelikkel folytatódnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×