eur:
401.4
usd:
366.76
bux:
74257.08
2024. október 11. péntek Brigitta

A családok foglalták el az észak-amerikai mozikat a hétvégén

A ropi naplója című, kiskamaszokról szóló családi vígjáték folytatására ültek be a legtöbben a hétvégén az Egyesült Államok és Kanada filmszínházaiba.

A Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules jegybevétele elérte a 24,4 millió dollárt (4,6 milliárd forintot) könnyedén maga mögött hagyva a másik friss premiert, az Álomháború című akciófilmet, amelyre 19 millióért (3,6 milliárd forintért) keltek el a jegyek.

A ropi naplója Jeff Kinney bestseller ifjúsági regénye nyomán készült, a tavaly forgalmazott film sikere pedig máris meghozta a folyatást. A történetben megismert főhős, a felsős Greg (Zachary Gordon) ezúttal bátyjával, Rodrickkal (Devon Bostick) kerül szembe.

A Bradley Cooper és Robert De Niro nevével fémjelzett Csúcshatás című sci-fi bemutatása második hétvégéjén 15,2 millió dollárral került a toplista harmadik helyére.

Az igazság ára, amelyben Matthew McConaughey alakít egy Beverly Hills-i klienseket képviselő ügyvédet, 11 millió dollárral lett negyedik a sorban. Az ötödik helyre pedig a múlt heti második, a Rango című animációs film csúszott le 9,8 milliós bevétellel.

A hétvégi teljes észak-amerikai mozibevétel 120 millió dollárra rúgott, ami 7 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos hétvégéhez hasonlítva. Az elemzők azonban továbbra is bizakodóak: a nyári szezontól várják a moziforgalom ugrásszerű megnövekedését.

Címlapról ajánljuk
NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

Az előző héten akut légúti fertőzés tüneteivel 228 ezer, influenzaszerű megbetegedéssel pedig 18 600 fő fordult orvoshoz. Molnár Zsuzsanna, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és védőoltási osztályának vezetője.szerint ezek a számok jóval magasabbak, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 13:17
×
×
×
×