eur:
387.95
usd:
360.24
bux:
68928.74
2024. május 9. csütörtök Gergely

Baglyok, maffiabosszú és bolgár humor a mozikban - heti filmpremierek

A Méz című, Arany Medve-díjas török film, egy Londonban játszódó bolgár vígjáték, egy francia maffiafilm, valamint Az őrzők legendája című animációs film szerepel a hét filmbemutatói között. A mozipremierekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője számolt be az InfoRádióban.

Aki kedveli a szép tájakon játszódó, gondolatébresztő filmeket, azoknak a Méz című török film garantáltan tetszeni fog. Nem véletlen, hogy a berlini filmfesztivál zsűrije kiemelte az alkotást az előző év művészfilmjeinek nemzetközi mezőnyéből, és Arany Medve-díjjal jutalmazta a rendezőt - mondta a Vox Mozimagazin főszerkesztője. A film egy anatóliai kisfiú életén keresztül a természetre leselkedő veszélyeket mutatja be.

Ezen a héten mutatják be a mozikban a Mission London című bolgár-angol-macedón-magyar-svéd koprodukcióban készített vígjátékot is, amelynek nem csupán az egyik producere magyar, hanem a zeneszerzője is: Zságer Balázs dallamai olyan előadók felvételei mellett csendülnek fel, mint David Bowie, a Blur és a Sex Pistols. "A történet a londoni bolgár nagykövetségen játszódik, igazán szórakoztató kelet-európai vígjáték, amely jobb pillanataiban még Kosturica szimbólumait és Guy Richie tekervényes gondolatait is fel tudja idézni" - tette hozzá Dudás Viktor.

A 22 lövés című francia maffiafilmet is vetítik a magyar mozik. Dudás Viktor szerint a főszereplő Jean Reno figurája hol Chuck Norriséhoz, hol Robert DeNiróéhoz hasonlít: a nyugdíjazott gengszter bosszút forral egy gyermekkori barátja ellen, aki évekkel korábban huszonkétszer lőtte meg őt. "Ez egy francia, tengerparton játszódó film, amelynek legfontosabb díszletei a kikötő sikátorai. A bosszú kegyetlen és agresszív" - mondta a Vox Mozimagazin főszerkesztője.

A baglyok a főszereplői Az őrzők legendája című, 3D-ben vetített ausztrál-amerikai animációs filmnek. "A stúdió célkitűzése egyértelműen a számítógépes animációs technika fejlesztése volt, ehhez sikerült megnyerni egy biztos kezű rendezőt. Valóban nagyon látványos a film, de a készítőket valószínűleg sokkal jobban leköti a lassított felvételeken mozgó baglyok képe, mint a tízéves filmnézőket. Inkább a történet dinamizmusára kellett volna hagyatkozni" - tette hozzá Dudás Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×