eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bogyó, Babóca és a sablonos Angelina Jolie - a mozikban

Egy Angelina Jolie főszereplésével készült amerikai akcióthriller és a Bartos Éva meseíró népszerű történeteiből készült új magyar animációs film is szerepel a hét mozipremierjei között, amelyekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője beszélt az InfoRádiónak.

Salt ügynök

rendező: Phillip Noyce, szereplők: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor

Angelina Jolie-t már láttuk sokkal jobb filmben is. Lehet mondani, hogy a Salt ügynök sztorija sablonos történet, amely azonban sokkal jobb is lehetett volna, hiszen az a Phillip Noyce rendezte, aki a Vak végzet, a Végveszélyben és A csendes amerikai című filmet is jegyezte. Könnyed popcorn mozi ez, amelyet csak átélés nélkül darál le Angelina Jolie.


Bogyó és Babóca

rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit

Kincstári optimizmus van bennem ezzel a filmmel kapcsolatban, rendezőjéről, M. Tóth Gézáról, aki a legutóbbi Oscar-jelölést tudhatja magáénak magyar alkotóként a Maestro című kisfilmjéért, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A Bogyó és Babóca is Oscar-nívójú, kérdés azonban, hogy az óvodások, akiknek ez a film készült, végig tudnak-e ülni hetven percet egy sötét moziteremben. Ez a műfaj sokkal inkább televíziós képernyőn tud érvényesülni.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×