eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Életművéért kap posztumusz Grammyt a popkirály

Bár életében tizenhárom Grammy-díjat kapott, most egy újabb - posztumusz - elismeréssel gazdagodik Michael Jackson, akit ezúttal életművéért tüntetnek ki.

A világhírű énekes minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású előadója volt - indokolta döntését a díjakat odaítélő testület.

"Lenyűgöző táncstílusa, egyedülálló hangzása, összetéveszthetetlen hangja számos művészt ihletett meg, emellett kulturális, etnikai és generációs határokat ívelt át" - fogalmazott a Grammy-bizottság, aláhúzva: Michael Jackson zenetörténelmet írt olyan slágereivel, mint a Thriller.

A zenészt ötvenévesen, váratlanul érte a halál június 25-én.

A januárra tervezett Grammy-díjátadó gálán azonban nem csak őt ismerik el életművéért, hanem Leonard Cohent és Loretta Lynnt is kitüntetik.

A díjakat hagyományosan több mint 100 kategóriában osztják ki, a jelöltek nevét már december elején közölték.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×