eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Uniós pénz és kormányszándék is segíti a Zeneakadémiát

Egy-két héten belül megjelenik a Zeneakadémia két épületének felújításáról szóló közbeszerzési pályázat - mondta az InfoRádiónak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. Az oktatás novembertől 2011 nyaráig - a felújítás várható befejezéséig - más épületekben folyik majd. A felújítás - uniós támogatással - több mint 10 milliárd forintból valósul meg.

A Zeneakadémia több mint százéves történetében nem volt példa ilyen méretű és mértékű felújításra: a Liszt Ferenc téri épületet hamarosan 11 milliárd forintból újítják fel.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a Zeneakadémia mindkét épületének (a Liszt Ferenc térinek és a Wesselényi utcainak) rekonstrukciójára szánt összeg nagy része uniós forrásból származik.

Batta András hozzátette: két évvel ezelőtt került a terv a kormány kiemelt projektjei közé, vagyis a pályáztatáson kívül a kormányszándék is megvolt arra, hogy ez a nagy múltú és világhírű intézmény pénzhez jusson. Így reményei szerint egy-két héten belül kiírják a közbeszerzési tendert, késő ősszel pedig ténylegesen megkezdődhetnek a munkálatok.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×