eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Angelina Jolie az eltűnt fiát keresi

Megtörtént eseményeken alapul Clint Eastwood 1920-as évek végén játszódó Elcserélt életek című filmje, amelyben egy anya korrupt rendőrökkel szemben igyekszik bebizonyítani, hogy visszakapott fia valójában nem is az övé. A filmet mától játsszák a hazai mozikban.

Christine Collins (Angelina Jolie) egyedülálló anya, aki egy nap a munkából hazaérkezve nem találja otthon 9 éves fiát, Waltert. Az eltűnés miatt a közvélemény egyre nagyobb nyomást gyakorol a tehetetlen Los Angeles-i rendőrségre, amely több hónap után végül egy nyilvános esemény keretében akarja demonstálni, hogy sikerült megtalálni a gyermeket.

Christine azonban hiába jelzi, hogy minden állítás ellenére a gyerek nem az ő fia, a rendőrök először újságcikkekben próbálják lejáratni őt, majd egy pszichiátriára zárják, azt állítva, hogy tévképzetei vannak. A fia felkutatásáért kűzdő asszony csak azután szabadul ki, hogy kiderül, egy soroztgyilkossággal megvádolt férfi rabolta el Waltert.

Az Elcserélt életek című filmet 2008-ban a Cannes-i Filmfesztivál keretében mutatták be, ahol a kritikusok kedvezően fogadták, bár többen úgy ítélték meg, a film nem ér fel Eastwood korábbi rendezéseihez, mint amilyen a Millió dolláros bébi vagy a Titokzatos folyó volt.

Sokan kiemelik azonban Angelina Jolie erős alakítását, amiért eddig többek közt Golden Globe, BAFTA és Oscar-díjra is jelölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×