eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Harmincmilliárdot ér, mert kiderült, hogy Leonardo festette

Leonardo festette azt a képet a szakértők szerint, amelyet eddig ismeretlen német művésznek tulajdonítottak. Az alkotás ára emiatt tízezer fontról százmillió fontra ugrott. A tulajdonos még nem döntött a festmény sorsa felől. A Da Vinci múzeum igazgatója szerint még sok olyan kép lappang, amiről kiderülhet, hogy a reneszánsz mester munkája.

Tízezer fontról (hárommillió forint) százmillió fontra (harmincmilliárd forint) ugrott egy portré értéke, miután egy szakértő eldöntötte, hogy a mű Leonardo da Vinci keze munkája.

A festményt korábban egy ismeretlen német festőnek tulajdonították. Azonban egy évnyi tanulmányozás után a szakértők úgy vélik: a "Fiatal lány esküvői portréja" a reneszánsz mester alkotása.

Alessandro Vezzosi, a Firenzéhez közeli Vinci (Leonardo szülőfaluja) Da Vinic múzeumának igazgatója szerint a kép intenzitása, minősége és egyszerűsége teljesen Leonardóra vall. A legnyilvánvalóbb jel a balkezes stílus.

A festmény egy hétköznapi firenzei lányt ábrázol, és 1480 körül készült, amikor a mester Milánóban tartózkodott. Ez az első ismert Leonardo-alkotás, amely pergamenre készült.

Az igazgató nem árulta el a tulajdonos nevét, de annyit elmondhatott: az illető még nem döntötte el, megtartja vagy eladja a képet. Hozzátette, számos Leonardo-festmény vár még felfedezésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×