eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az R.E.M. lesz a fő attrakció

Az R.E.M., a System of a Down metálegyüttes frontemberének szólózenekara, és James Brown egykori dalszerzőtársa is fellép a Sziget Fesztivál negyedik napján.

Szombaton a Nagyszínpad programja a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjével kezdődik, őket egy francia rockénekesnő, Mademoiselle K fellépése követi. Hat órakor lép a színpadra az ír Róisin Murphy, a Moloko zenekar egykori énekesnője, aki tavaly elmaradt koncertjét pótolja be most a Sziget közönségének.

Háromnegyed nyolctól a System of a Down modern metal együttes frontembere, az örmény-amerikai Serj Tankian koncertezik, aki tavaly megjelent első szólólemezét mutatja be. Az estet a Nagyszínpadon a csaknem harminc éves múltra visszatekintő amerikai R.E.M. zárja, amelynek tagjai legújabb lemezük, az Accelerate dalai mellett bizonyára olyan slágereiket is előadják, mint a Losing My Religon vagy az Everybody Hurts.

A Világzenei Nagyszínpadon az örmény származású Deti Picasso etnorock koncertjét a Muzsikás együttes fellépése követi. Háromnegyed nyolckor az olasz jazz szaxofonos, Enzo Avitabile lép fel a Bottari ütőegyüttessel. A Világzenei Nagyszínpad szombati programja az Emír Kusturica filmekből ismert Goran Bregovic és zenekarának koncertjével ér véget.

A Wan2 színpadon az este 9-kor kezdő New York Ska Jazz Ensemble fellépését egy másik New York-i, az énekes Adam Green követi, akinek egyik dala, az Anyone Else But You a Juno című film betétdalaként vált ismertté.

Az MR2 Színpadon háromnegyed nyolctól a 30Y játszik, őket az Egyesült Államokban is szép sikereket elérő The Moog követi fél tíztől.

A Blues Sátorban háromnegyed nyolctól az amerikai Karen Caroll az Oláh Andor szájharmonikás alapította Mississippi Grave Diggers-szel lép fel, őket a Mystery Gang rockabilly trió követi.

A Jazz Sátorban a macedón származású amerikai jazzgitáros, Vladimir Cetkar zenél este kilenctől, utána a szaxofonos Maceo Parker, James Brown és Prince zenésztársa koncertezik 11 órától, majd az estet éjjel egytől az Irie Maffia trombitásaként megismert Barabás Lőrinc Eklektric formációjával zárja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×