eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meglepetések és csalódások a BAFTA-díjátadón

Tizennégy jelöléséből csak két díjat kapott a Vágy és vezeklés című film a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján. Igaz, a készítőknek némi elégtételt jelenthet, hogy a legjobb film díját elnyerték.

A Vágy és vezeklés című alkotás kapta a legjobb film díját a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján. A James McAvoy és Keira Knightley főszereplésével készült film összesen 14 jelölést kapott, azonban a legjobb film díja mellett mindössze még egyet, a legjobb díszletért járót söpörte be.

Ahogy várható volt, Daniel Day-Lewis lett a legjobb színész a Vérző olaj című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznő díját némi meglepetésre a Piaf főszereplője, Marion Cotillard nyerte el Cate Blanchett, Julie Christie és Keira Knightley előtt.

"Ez a leghihetetlenebb kaland, minden egyes másodpercét imádtam" - mondta a francia színésznő.

A legjobb férfi mellékszereplő Javier Bardem lett a Nem vénnek való vidék című filmből, míg a nőknél Tilda Swinton nyert a Michael Clayton című filmben nyújtott alakításával.

A rendezők között Joel és Ethan Coent díjazták a Nem vénnek való vidék című alkotásért, megelőzve Joe Wrightot, a Vágy és vezeklés rendezőjét, valamint Paul Greengrasst, a Bourne ultimátum alkotóját.

Az animációs filmek mezőnyében a L'ecsó sokadik díját nyerte el a Harmadik Shrek és a Simpson család előtt. A legjobb nem angol nyelvű alkotások között a Mások élete című német dráma lett a legjobb.

A legjobb eredeti forgatókönyv díját Diablo Cody kapta a Juno című filmért, míg a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó elismerést Ronald Harwood vehette át A szkafander és a pillangó című filmért.

Az elismeréseket olyan sztárok adták át, mint Sylvester Stallone, Cuba Gooding Jr., Jeff Goldblum és Kevin Spacey.

A BAFTA rednezvénye az utolsó rangos díjátadó a február 24-i Oscar-díjkiosztó előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×