eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Idén se lesz rossz éve a magyar filmnek külföldön"

A Magyar Filmszemlén nyertes filmek iránt a Berlinale filmvásárán is nagy az érdeklődés. A hétfői nap egyik főszereplője Berlinben Nagy Zsolt színművész, aki a Shooting Star program egyik meghívottja.

Jó a 39. Magyar Filmszemle visszhangja, így sokan keresik a magyar alkotásokat az 58. alkalommal megrendezett Berlinale filmvásárán - mondta az InfoRádiónak a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

Vezér Éva közölte: nagy az érdeklődés Mundruczó Kornél Arany Orsó-díjas Deltája, Paczolay Béla roadmovie-ja, a Kalandorok, az első filmes Gigor Attila közönségdíjas alkotása, A nyomozó, vagy Alföldi Róbert Nyugalom című filmje iránt.

Hétfőn Nagy Zsolt is bemutatkozik a Berlinalén, akit a Novák Erik Zuhanórepülés című filmjében nyújtott alakítása miatt a Shooting Stars program résztvevői közé választottak - mondta a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

A programban idén kilenc fiatal tehetség kap bemutatkozási lehetőséget, és veheti át a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatójától a Studio Hamburg által felajánlott díjat - tette hozzá Vezér Éva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×