eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Selmeczi Roland nem kapta meg a hozzá méltó feladatokat"

Selmeczi Roland viszonylag kevés jó szerepben tudta megmutatni a közönségnek, milyen is ő valójában - fogalmazott Balázs Péter a 38 éves korában elhunyt színművészre emlékezve. Selmeczi Roland szerdán Szolnokról Budapest felé tartott, amikor Újhartyán közelében halálos autóbaleset szenvedett. Szolnokon épp egy Hunyady-darab főszerepét próbálta.

Főiskolás kora óta ismertem Rolandot, a Vígszínházban hosszú évekig kollégák voltunk - mondta az InfoRádiónak a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Balázs Péter nagy tehetségű színésznek tartotta a színművészt, aki csak a pályája elején kapta meg az őt megillető szerepeket.

Talán éppen kényszerűségből kezdett sokat szinkronizálni; a hangja bársonyos volt, illett majdnem minden hősfigurához - mondta a direktor.

Hatalmas szerepeket szinkronizált, de igazi színész volt. Sokszor beszélgettünk arról, mennyire rosszul esik neki, hogy nem kapja meg a hozzá méltó feladatokat, ezért szerencsét próbált vidéken, így került a soproni Petőfi Színházhoz - emlékezett vissza Balázs Péter.

Úgy hozta a sors, hogy Szolnokon lettem igazgató, és már az első évad összeállításakor megkerestem, hogy jöjjön el hozzánk vendégnek. A Fekete szárú cseresznye című Hunyady Sándor-darabot néztük ki számára; nagyon neki való volt. Január 8-tól próbáltunk, február 15-én lett volna a bemutató - mondta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Nagy képességű színész volt, jó állapotban. Remekül vette a próbák során az akadályokat. Tragikus, ami történt - fűzte hozzá Balázs Péter.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×