eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Macskafogó 2: "Nem mértük patikamérlegen, mi működött az első részben" - videó

Több mint húsz évvel az 1986-os bemutató után, csütörtöktől vetítik a mozik a Macskafogó második részét. A premier előtt a film rendezője, Ternovszky Béla az InfoRádiónak elmondta: elsősorban saját, a forgatókönyvíró Nepp Józseffel kidolgozott koncepciójukat tartották szem előtt a film készítésénél, de nem hagyták figyelmen kívül a nézők elvárásait sem.

Miért kerülnek újra összeütközésbe az egerek és a macskák?

A macskák immár szelídek, és a világon az egerek békéje uralkodik, a Macskafogó azonban nem jutott el mindenhová: maradtak még pacifikálatlan vadmacskák egy eldugott dzsungelbéli faluban. Ide vetődik el egy újságíró, akitől az ott lakók megtudják, micsoda sanyarú sorsa van fajtársaiknak. Elhatározzák, hogy változtatnak ezen, és visszaállítják az eredeti status quo-t. Ebből adódik az újabb konfliktus és háborús helyzet.

Meg kívántak-e felelni a nézői elvárásoknak az új film készítésénél?


A saját elképzeléseinket valósítottuk meg, az elvárásokat, várakozásokat azonban dőreség lett volna figyelmen kívül hagyni, de nem mértük patikamérlegen, hogy mi működött az első részben, hogy minek volt hatása. Ugyanakkor szem előtt kellett tartanunk, hogy milyen fajta filmnek szerette meg a közönség a Macskafogó első részét.

A Macskafogó első részében fontos szerepe volt a zenének, a daloknak...


Ez az a pont, ahol nagyban eltértünk az első résztől. Ott sem azért volt fontos szerepe a dalbetéteknek, mert direkt zenés filmet, vagy a zenére épülő, kvázi rajzfilmmusicalt akartunk csinálni, a zenék, dalok ugyanakkor szerves részei voltak a filmnek. Az új részben ez nem nagyon adta magát, mi pedig nem akartunk a történetet megerőszakolva nótát csempészni bele. Ennek ellenére a második epizódba is kerültek rövidebb dalbetétek.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×