eur:
388.53
usd:
361.94
bux:
69007.21
2024. május 9. csütörtök Gergely

Hat héten át tart a Múzeumok Õszi Fesztiválja

Mintegy 70 múzeum közel 400 programmal várja a látogatókat és a szakembereket a Múzeumok Õszi Fesztiválján - közölte a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ igazgatója. Káldy Mária hozzátette: a hat héten át tartó rendezvény október elsején kezdődik.

Második alkalommal rendezik meg idén a Múzeumok Õszi Fesztiválját - közölte Káldy Mária.

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ igazgatója kifejtette, hogy a tavalyi negyven után idén már több mint hetven intézmény vesz részt a hat héten át, október 1-től november 15-ig tartó programsorozatban. Az intézmények közel 400 programmal várják a látogatókat.

Ebben az évben hat témakör köré csoportosítják a rendezvényt, például bemutatják, hogyan dolgozik a restaurátor és a muzeológus, milyenek a helytörténeti emlékek és hogyan kapcsolódnak össze a művészetek - emelte ki Káldy Mária. A programsorozatot egy őszbúcsúztatóval zárják.

A múzeumoknak nyolcmillió forint áll rendelkezésre a programok megvalósítására, vagyis a források nagy részét maguknak kell biztosítani - tette hozzá.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×