eur:
387.97
usd:
361.61
bux:
68934.66
2024. május 9. csütörtök Gergely

A mi televíziónk: sokszínű vélemények Mádl Ferenctől Talmácsi Gáborig

A magyar televíziózás 50. évfordulójának alkalmából Baló György, Heltai Péter, Körmendy-Ékes Judit és Pléh Csaba 143 közéleti szereplőt, művészt, sportolót és tudóst kérdezett meg arról, hogy milyen televíziót szeretnének. A válaszokból született: "A mi televíziónk" című könyv - mondta az InfoRádiónak Heltai Péter, a kötet főszerkesztője.

Nem értettek egyet "A mi televíziónk" című könyvben megszólaló közszereplők, művészek, sportolók és tudósok arról, hogy milyen televíziót szeretnének - mondta az InfoRádiónak Heltai Péter.

A kötet főszerkesztője kiemelte: ebből is látszik, hogy mennyire nem egyszerű a készítők dolga, ugyanis különbözőek a vágyak, és mindenki másféle televíziót szeretne.

A könyvet végigolvasva színes kép alakul ki, hiszen eltérőek a vélemények, megtudhatjuk, miként vélekedik Mádl Ferenc, Lenkovics Barnabás, Wermer András, Rúzsa Magdi vagy éppen Talmácsi Gábor - hangsúlyozta Heltai Péter. Hozzátette: Schilling Árpád versben írja le a véleményét, míg Szőcs Géza úgy fogalmaz, az emberiséggel van baj, nem pedig a televízióval, mert még nem nőttünk fel hozzá.

Heltai Péter kiemelte: a rendszerváltás után a televízió és a politikai-társadalmi elit viszonya nem volt felhőtlen, de nem tudni ennek az okát. Nem szerencsés a televíziót csak egy politikával foglalkozó intézményként említeni, mert ennél sokkal több értéket és élményt közvetít - tette hozzá a szociológus, újságíró.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×