eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Perui Parti a Szépművészetiben, Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben

Az UNESCO 1977-ben avatta május 18-át a múzeumok világnapjává. Ennek alkalmából ma és hétvégén számos programot rendeznek a budapesti közgyűjteményekben és múzeumokban. A Nemzeti Múzeumban és kertjében szombaton és vasárnap tartják a Múzeumok Majálisát, a Szépművészeti Múzeum Perui Partival ünnepli a világnapot, és az ünnep alkalmából szombaton az Iparművészeti Múzeum is este tíz óráig tart nyitva.

A múzeumi világnapon a francia múzeumok kezdeményezésére a közgyűjtemények hajnalig tartanak nyitva, és Nyugat-Európában ekkor tartják a múzeumi éjszakákat - mondta az InfoRádiónak a Szépművészeti Múzeum munkatársa.

Schlett Anna hozzátette: Magyarországon ez júniusban van, a Szépművészeti Múzeum azonban idén másodjára - a nemzetközi ünnephez csatlakozva - éjjel 2-ig tart nyitva, és különböző zenés-táncos programokkal teszi színesebbé az estét.

A Szépművészeti Múzeumban pénteken nyílt meg a nagyszabású "...és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítás, a szombat esti Perui Parti programjai is e téma köré csoportosulnak - közölte az intézmény munkatársa.

Az érdeklődők szombaton megismerhetik Latin-Amerika ételeit, zenéit, táncait. Este 6-tól interaktív mesejáték, az Inka Fabula várja a gyerekeket, amelyet egy dél-amerikai indián hagyományőrző egyesület kétórás programja követ népzenével, néptánccal és tánctanítással - mondta Schlett Anna.

Este kilenctől egy kolumbiai, afro ritmusokat játszó zenekar, a Tumba Y Quema ad koncertet. 10 órától hajnali 1-ig a múzeum Ión Piramisában koktélbár és latin táncparti várja a látogatókat Patricio Baeza-val és zenekarával - fűzte hozzá a Szépművészeti Múzeum munkatársa.

Este 10-kor a múzeum előtt máglyát gyújtanak, és egy rövid, dél-amerikai fiesztákat idéző tűzijátékra is sor kerül majd - közölte Schlett Anna.

A múzeumi világnapot követő hétvégén, szombaton és vasárnap a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisa várja reggeltől estig az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×