eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szenzáció: jön a Gyűrűk ura szerzőjének új regénye!

Jövő hónapban egy új Tolkien-művet vehetnek a kezükbe az olvasók. A The Children of Húrin (Húrin gyermekei) április 17-én kerül a boltokba, 89 évvel azután, hogy szerzője elkezdett dolgozni rajta.

A történetet a kiadója, a HarperCollins úgy jellemzi, mint a kaland, a hősiesség és a tragédia epikus története.

A különlegesség megjelentetése valódi szenzációnak számít, különösen azért, mert a kiadvány illusztrációit az az Alan Lee készítette, aki A gyűrűk ura című trilógia filmváltozatának harmadik része, A király visszatér művészeti vezetéséért Oscar-díjat is kapott. Az alkotó 25 ceruzarajzot és nyolc festményt készített a kiadványhoz.
A Tolkien Társaság vezetője, Chris Crawshaw elmondta: az alkotó művei felfoghatók úgy, mint Középfölde hosszú története, amely az ott élő lények kialakulásától indul és a harmadkorral ér véget. A most megjelenő történet, amely még a kezdetekkor játszódik, a szakértő szerint kiváló alapanyaga lehet egy filmnek.

A neves író, Christopher Tolkien szerkesztette eggyé a kötetet, amelyet édesapja még 1918-ban kezdett el. A kötet 30 évvel az utolsó Tolkien-regény, A szilmarilok megjelenése után kerül a boltokba.

Az 1971-ben elhunyt szerző leghíresebb könyve, A gyűrűk ura-trilógat az egész világon több mint 50 millió példányban kelt el.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×