eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Ötven évvel első felvétele után még mindig Elvis a király

1957. március 5-én jelent meg első felvétele, több évtizede halott, ám a jelek szerint a rajongók és a szakemberek nem felejtik. Elvis Presleyt fél évszázaddal a "That's All Right" megjelenése után ezúttal a Q magazin szakírói választották meg minden idők legnagyszerűbb hangjának.

Elvis Presley, Aretha Franklin és Frank Sinatra - őket tartják a Q magazin szakírói minden idők legjobb hangjainak. Elvis legendája a jelek szerint semmit sem halványult a halála óta eltelt három évtizedben, miként Frank Sinatra hangja és előadásmódja is a mai napig elvarázsolja a hallgatókat.

Más kérdés, hogy a jelek szerint a szakemberek kissé elfogultak voltak a megelőző generációk énekesei és az elhunyt sztárok iránt. Az első tíz helyezett közül hét már nem él.

Megválasztották minden idők legrosszabb énekeseit is, ebben a kategóriában viszont többségben vannak a még aktív előadók.

A legrosszabbak között szerepel Ozzy Osbourne ("úgy is énekel, ahogy beszél, ami szimpátiára ugyan okot adhat, de ettől még nem vesszük meg a lemezeit"), Mariah Carey ("lehet, hogy 100 oktávot képes kiénekelni és olyan hangos, hogy a madarfészkek lepotyognak a fákról, de ettől még nem jó"), Celine Dion ("úgy csikorogtat minden hangot, mintha ellenszenvet érezne a visszafogottság puszta említésére", Yoko Ono ("a hang, amit még John Lennon sem volt képes szeretni").

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×