eur:
395.33
usd:
371.84
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Elkezdték forgatni az 56-os szupermozit

Hónapokig tartó előkészületek után, vasárnap megkezdődtek Andy Vajna Szabadság, Szerelem című filmjének forgatási munkálatai. Az 1956 októberében és novemberében játszódó film teljes egészében magyar stábja eredeti helyszíneken is forgat.

A történet 1956 októberében és novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a melbourne-i olimpián a legendás magyar-szovjet vízilabda mérkőzésen.

A forgatás előreláthatólag 9 hétig tart, és a teljes egészében magyar stáb eredeti helyszíneken, így a Parlament előtt, a Műegyetemen, a Bem téren és a Hajós Alfréd uszodában is forgat majd.

A magyar-angol koprodukcióban készülő film rendezője Goda Krisztina, akinek első alkotása, a Csak szex és más semmi nagy közönségsikert aratott az elmúlt hónapokban.

A Szabadság, Szerelem forgatókönyvét Joe Eszterhas írta Bereményi Géza, Divinyi Réka, és Éva Gárdos segítségével. A forgatókönyv elkészültéhez az ötletet és az alapanyagot egy amerikai testvérpár dokumentumfilmje szolgáltatta: A szabadság vihara című film producere Quentin Tarantino mellett szintén Andy Vajna volt.

A most készülő nagyjátékfilm főszerepét, a magyar vízilabda-válogatott játékosát Fenyő Iván alakítja, aki nemrég tért haza Hollywoodból, ahol Sam Mendes Oscar-díjas rendező filmjében játszott.

Fenyő Iván szerelmét, a műegyetemista forradalmárt Dobó Kata, barátjukat, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza.

A filmbéli magyar vízilabda-válogatottat, amelyben a valódi magyar csapat néhány tagja is megjelenik majd, Benedek Tibor készíti fel a szerepre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×