eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Négy éve kirúgták, most három Grammy-t nyert

A tavalyi év visszatérője, Mariah Carey hosszú sikertelen időszak után tért vissza a slágerlisták élére és kapott három díjat a 48. Grammy-gálán. 2002-ben 28 millió dollárt fizetett neki akkori kiadója, hogy szerződést bonthasson vele.

Világsikerek, majd hatalmas csalódások után ismét a legnagyobb sztárok közé sorolják Mariah Carey-t. A 36 éves amerikai énekesnő ezúttal nyolc Grammy-jelölést kapott, végül csütörtök hajnalban három díjat vehetett át.

A New York-i énekesnő pályafutása 1990 nyarán kezdődött a Vision Of Love című felvétellel, amely három hétig vezette az egyik legnevesebb amerikai szaklap, a Radio & Records rádióslistáját.

A "szerelmi látomás" csak a kezdet volt: Mariah Carey első tíz slágerével Number One lett a Los Angeles-i szaklapnál. Ez senki másnak nem sikerült. Közben rögtön első évét Grammy-díjjal jutalmazták.

11. slágere, a Without You a tengerentúlon csak a második helyig jutott, Európában viszont ezzel a dallal került a legnagyobb sztárok közé 1994 tavaszán.

Még a 90-es évek második felét is eredményesen kezdte az énekesnő, majd 1995-1996-ban a Boyz II Men együttessel közösen előadott One Sweet Day című felvétele (azóta is élő rekordként) 16 hétig vezette a New York-i Billboard szaklap kislemezlistáját (Hot 100).

Az elmúlt évtized vége kudarcok sorozatát hozta az énekesnőnek: elvált elviselhetetlen férjétől (aki egyúttal főnöke is volt), majd kisebb szívinfarktust kapott, egy alkalommal pedig felvágta az ereit. Európában egy ideig még úgy ahogy kedvelték a számait, de az Egyesült Államokban 1997-től 2003-ig egyetlen felvétele sem került a legjobb 10 közé a Radio & Records listáján.

2002-ben aktuális kiadója 28 millió dollárt fizetett Carey-nek azért, hogy idő előtt felbonthassák szerződését. (A cég mára talán már megbánta döntését.)

Két és fél éve a rapsztár Busta Rhymesszal közös számát, az I Know What You Want címűt már sikeresnek lehetett nevezni, az igazi áttörést viszont tavaly tasszal megjelent The Emancipation Of Mimi című lemeze jelentette.

Az It's Like That visszafogottabb fogadtatása ellenére lehetett érezni, hogy most van esélye visszatérni a legnagyobbak közé. Tavaly nyáron a We Belong Togetherrel ez egyértelműen sikerült is, a sok korábbi szurkolója által is leírt énekesnő a 2005-ös év egyik (ha nem a) legnagyobb sikerét aratta.

Az albumból világszerte több mint hétmillió fogyott el, csak az Egyesült Államokban több mint ötmillióan vették meg a korongot az elmúlt 10 hónapban. Ha csak azt tekintenénk, hogy Mariah Carey a 90-es években összesen 110 millió lemezt adott el, ez még nem tűnne olyan kiemelkedőnek, csakhogy közben az internetes fájlcserélő programok miatt mindenhol drámaian visszaestek az eladási adatok.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×