eur:
396.03
usd:
354.53
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Újabb kiterjedt műveleteket indított Izrael Dél-Libanonban. Forrás: X / Tal
Nyitókép: Forrás: X / Tal

Izrael hevesen támadja a Hezbollah libanoni állásait

Újabb kiterjedt műveleteket indított Izrael Dél-Libanonban, számos harci repülőgépük éppen átfogó csapásokat hajt végre Hezbollah-célpontok ellen - jelentette be szombat este az izraeli hadsereg.

Nem sokkal korábban a hadsereg azt közölte, hogy több ezer olyan dél-libanoni rakétaindító állásra mértek csapásokat, amelyekből a Hezbollah tagjai azonnal rakétákat tudtak volna kilőni Izrael irányába. Hozzátették: a művelet összesen 180 célpontot érintett, de további részleteket nem közöltek.

A Hezbollah libanoni síita milícia a palesztin iszlamista Hamász szervezet szövetségese, és rendszeresen indít rakétákat Libanon déli részéből Izrael területe ellen.

Izrael pénteken Bejrút déli külvárosára mért légicsapásokat, amelyekben több mint 30 ember meghalt. A műveletben Izrael az Irán-barát Hezbollah "melegágyát" vette célba, és a milícia több magas rangú tagjával végzett.

Az izraeli hadsereget fokozott készültségbe helyezték az elmúlt napok libanoni eseményei nyomán, és további feszült napokra számítanak. Izrael nem vállalta magára a Libanonban kommunikációs eszközökkel elkövetett támadásokat, amelyekben több tucat, túlnyomó többségükben a Hezbollahhoz tartozó fegyveres halt meg, és több ezren megsebesültek.

Az izraeli hadsereg szombaton azt is bejelentette, hogy korlátozzák a nagyobb létszámú összejöveteleket az észak-izraeli Haifától egészen a libanoni határig terjedő területen, számítva arra, hogy a Hezbollah esetleg megtorló válaszcsapást indít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×