eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Drunk asian young man drives a car with a bottle of beer with sunset background, Dangerous driving concept
Nyitókép: Getty Images/ Pakin Songmor

Új módszerrel szűrnék ki az ittas vezetőket, még csak fújni sem kell

Képfelismerő szoftver akadályozhatja meg a motor indítását.

Az alkoholfogyasztást gyakran a másik ember üveges tekintetéről lehet felismerni. A jövőben az autóbelső kamerák az ittas vezetőket is észlelhetik, és megakadályozhatják a motor beindulását – írja az autoszektor.hu a Kronen Zeitung cikke alapján.

Az ausztrál Edith Cowan Egyetem tudósai most bemutatták a megfelelő képfelismerő szoftvert. A mesterséges intelligencia segítségével felismeri, hogy az ember ivott-e, és mennyit. Figyelembe veszik többek között a látás irányát és a fej helyzetét.

Az EU-ban minden új autónak már rendelkeznie kell alkoholszonda interfészével a regisztrációhoz. Magának a vizsgálókészüléknek – az alkoholmérőnek, mint amilyet a rendőrségi ellenőrzésnél is használtak – nem kell jelen lennie. A szabályozás fő célja, hogy lehetővé tegye a hivatásos járművezetők ittas vezetésének megakadályozását.

A képfelismerő szoftver ezt megkönnyítheti. A belső kamerák ma már az új autókban is alapfelszereltségnek számítanak- írja az osztrák portál.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×