eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Az ukrán határ felé tartó fehérorosz harcjárművek. Forrás: X / Mete Sohtaoğlu
Nyitókép: Forrás: X / Mete Sohtaoğlu

Az ukrán légierő az összes támadó orosz drónt lelőtte

Az ukrán légvédelem lelőtte mind a 42 támadó orosz drónt és a négy orosz rakétából egyet csütörtökre virradó éjszaka - közölte az ukrán légierő.

A Telegram üzenetküldő alkalmazásra feltett beszámoló szerint a légvédelem kilenc ukrán régióban lépett működésbe.

Szerhij Liszak, a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye kormányzója közölte: a légierő egy rakétát semmisített meg a régió felett, senki sem sérült meg.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója szerint hat ember megsebesült a frontvonaltól nyolc kilométerre fekvő Kupjanszkot ért orosz támadásban, Harkiv városában pedig a civil infrastruktúra, egy iskola, egy óvoda és tíz lakóház sérült meg.

Cserkaszi megyében szintén megrongálódott egy oktatási intézmény - számolt be Ihor Taburec, az ország középső részében lévő régió kormányzója.

Egy idős nő meghalt, két másik nő pedig megsebesült a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye területén végrehajtott orosz csapásokban - közölte csütörtökön Ivan Fedorov kormányzó, aki a Telegramon arról is tájékoztatott, hogy az orosz erők az elmúlt 24 órában 161-szer lőtték a régiót, infrastrukturális létesítményeket és lakóházakat megrongálva.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×