eur:
397.01
usd:
359.65
bux:
71947.96
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Az orosz védelmi minisztérium 2024. július 16-án közreadott videójáról készített képen orosz katonák 100 milliméteres Rapira páncéltörü ágyút töltenek meg lőszerrel Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Bármennyi munkavállalót elbír az orosz hadiipar - 600 ezer fő a növekmény egy év alatt

Előzetes becsléseink szerint az állami védelmi megrendelés jelentős növekedése okozta rendkívüli létszámszükséglet csúcspontját általában véve már meghaladtuk - közölte az orosz kormányfőhelyettes.

Hatszázezer fővel nőtt tavaly óta a foglalkoztatottak száma az orosz hadiiparban - jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz első miniszterelnök-helyettes a Vedomosztyi című gazdasági lapban kedden megjelent interjújában.

"Előzetes becsléseink szerint az állami védelmi megrendelés jelentős növekedése okozta rendkívüli létszámszükséglet csúcspontját általában véve már meghaladtuk. Ugyanakkor a munkaerőpiacon továbbra is hiány van. A védelmi iparban dolgozók száma csak tavaly több mint 500 ezer fővel nőtt, 2024 első felében pedig további 100 ezerrel" - mondta Manturov.

"Ilyen körülmények között előtérbe kerül a munkatermelékenység növelésének feladata, elsősorban a vállalatok műszaki berendezésének lecserélése és a folyamatok fokozott automatizálása révén. 2023-ban a védelmi iparban a munkatermelékenység 18 százalékkal nőtt, idén azt tervezzük, hogy ezt a dinamikát tovább javítjuk" - tette hozzá.

Manturov szerint

a hadiipar alkalmazottjaira a "különleges hadművelet" után is szükség lesz.

"Az állami fegyverprogram a különleges hadművelet után biztosan gondoskodni fog a haditechnikai tartalékok feltöltéséről, ami a tervek szerint összesen legalább három-négy évig fog tartani" - nyilatkozott a miniszterelnök-helyettes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 11:52
×
×
×
×